+386 (0)2 330 53 50 |  podpora@jamada.si
eRačuni

Kaj je eRačun?

eRačun je račun, izdan v dogovorjeni standardizirani elektronski obliki in lahko v popolnosti nadomesti klasično papirno obliko računa. Možnost pošiljanja eRačunov je omogočena tudi v poslovno-informacijskem sistemu DataLab PANTHEON.

Zakaj uporabljati eRačun?

Zakonodaja veleva, da vsi proračunski uporabniki s 1.1.2015 začnejo prejemati in pošiljati račune zgolj v dogovorjeni standardizirani elektronski obliki. To pomeni, da morajo vsi gospodarski subjekti, ki prodajajo svoje izdelke ali storitve proračunskim uporabnikom, izdajati eRačune. Zaenkrat je izmenjava eRačunov omogočena samo med proračunskimi uporabniki ter med proračunskimi uporabniki in gospodarskimi subjekti. Ponudnik ePoti v PANTHEON-u, ki zagotavlja ustrezno izmenjavo eRačunov z Upravo Republike Slovenije za javna plačila, je podjetje ZZI d.o.o.

Kdaj se bodo lahko izmenjevali eRačuni med gospodarskimi subjekti?

V letu 2015 bi naj podjetje Bankart, ki je stična točka za pošiljanje eRačunov med bankami, in drugi ponudniki ePoti poskrbeli, da ne bo več omejitev pri izmenjavi
eRačunov med gospodarskimi subjekti. Posledično bo tudi podjetje ZZI d.o.o. skupaj z DataLabom zagotovilo izmenjavo eRačunov tudi med gospodarskimi subjekti.

Več iz te kategorije: Fiskalizacija »

O podjetju

JAMADA SKUPINA d.o.o.
Tržaška cesta 89, 2000 Maribor

Hitri kontakt

 

 

 

 

najsplet.eu